Suomen juhlavuoden hanke

Olen ollut vuoden 2017 alusta mukana kolmen hengen työryhmässä tekemässä virallista Suomen juhlavuoden hanketta, Sotiemme veteraanit ja Suomi 100. Hankkeessa 15 veteraania eri puolilta Suomea (Joensuu, Pello, Oulu, Mänttä-Vilppula, Turku, Savonlinna, Kotka ja Helsinkin) haastateltiin ja valokuvattiin. Veteraanit valokuvasi työryhmän jäsen, valokuvaaja MikkoEevert (linkistä näyttelymateriaaleihin) ja haastattelupuolen hoidin minä palvelumuotoilija Terhi Järvisen kanssa.

Materiaaleista tehtiin Muisto sodasta -valokuvanäyttely, joka on kiertänyt samoja paikkakuntia, joilla kuvauksia & haastatteluja tehtiin. Näyttelyssä on jokaisesta veteraanista kaksi muotokuvaa sekä joku muisto sota-ajalta litteroituna. Näiden lisäksi on mahdollista myös kuunnella tuo muisto veteraanin itsensä kertomana. Tällä hetkellä valokuvanäyttely on Helsingissä, Rajala Pro shopissa Postitalossa koko joulukuun.

Itse olen toiminut hankkeessa myös tuottajan roolissa ja hankkinut sille rahoituksen sitä mukaa kun olemme edenneet. Vastaan Facebook-sivumme sisällöstä https://www.facebook.com/muistelmat/ jonne olen tehnyt päivityksiä niin kuvin kuin myös sanoin mm. veteraanien kohtaamisista, avajaisista ja yhteistyökumppaneistamme. Vastaan myös hankkeen visuaalisesta ilmeestä sekä olen taittanut kirjan näyttelymateriaaleista.

  • Show All
  • Näyttelyt
  • Show All
  • Veteraanikohtaamiset